GALLERI LONDON c/o STRAND - Jesper Petersson
13 mars – 24 mars 2011

Vernissage onsdagen den 2 mars kl 17:00

Galleri London från Uppsala flyttar in i Strands restaurang under några veckor i mars för att visa Jesper Peterssons fotoutställning Somebody or Nobody?

Jesper Petersson
Somebody or Nobody?
3 mars-24 mars
Strand,
Hornstull Strand 4, STHLM

Välkommen till vernissage onsdagen den 2 mars kl 17

Öppet:
Ons & Tor 17.00 – 01.00
Fre 17.00 – 03.00
Lör 11.00 – 03.00
Sön 11.00 – 17.00

Somebody or Nobody? Behaglig likformighet är vilande för ögat. Kontraster skapar spänning och karisma. Vad är snyggt? Vem är perfekt? Finns de vackraste i verkligheten? Somebody or Nobody är en visuell studie i människans symmetri eller osymmetri. Från början ett ytligt skönhetsexperiment, som med tiden blev allt mer djupgående och spännande.

Allt har två sidor, även människans ansikte. En rak och en sned sida. En bred och en smal. En snygg och en ful. Se dig i spegeln. Hur ser du ut? Lek med tanken. Hur skulle du se ut? Glöm aldrig att du är vacker och perfekt precis som du är. Olikheterna gör oss speciella. Det finns få eller kanske ingen som är helt symmetrisk i kropp och ansikte. Ändå efterstävar människan fullständig perfektion. Vem vet, om hundra år kanske vi inte föder barn längre, utan framställer dem enligt smak och tycke på artificiellt sett. Som fotograf uppskattar jag det unika.

Det är där det vackraste finns. Min egen krokiga näsa gör mig till Somebody. I am Jesper.

www.iamjesper.com


Pressrelesebilderna från denna webbsida får publiceras redaktionellt utan ersättning med angivande av fotograf och i samband med utställning på Galleri London.
All annan användning och nedladdning är otillåten!

Foto: Jesper Petersson
Foto: Jesper Petersson

sidfotslinje
Galleri London, Fyris Torg, Uppsala